ATP Restaurant

Varíme s vami - metóda SOUS VIDE

Výsledkom prípravy jedla metódou SOUS VIDE je jemnulinké, krehké mäso a skvelý pocit - zažijete skutočné "nebíčko v papuľke..."

Sous Vide sa používa predovšetkým na prípravu mäsa.

Sous-Vide  je metóda varenia, pri ktorej sú potraviny zabalené vo vákuových vreckách varené dlhý čas pri nízkej, presne stanovenej teplote. Názov Sous-Vide (su vít) pochádza z francúzštiny a v preklade znamená “vo vákuu”. Touto metódou je možné dosiahnuť rovnomernú tepelnú úpravu suroviny, a dosiahnuť nenapodobiteľné chute a konzistencie. A prináša aj mnoho ďalších výhod.

Pri varení vo vákuu neuniká žiadna šťava a tým neuniká ani chuť. Vynikne prirodzená chuť varenej suroviny. Pridaním rôznych marinád a korenín do vákuových vreciek, v ktorých sa surovina pripravuje, môžeme vyčarovať iným spôsobom často nedosiahnuteľné chute. Varením pri presne stanovenej teplote môžeme ovplyvňovať aj konzistenciu varených surovín.

Výhody Sous-Vide

  • Rovnomerná tepelná úprava presne podľa nášho želania
  • Ani pri dlhšej dobe varenia nedochádza k prevareniu
  • Možnosť dlhšej tepelnej úpravy zničí baktérie a iné nežiaduce mikroorganizmy – mäso sa stáva bezpečnejším
  • Rozkladá spojivové tkanivá - mäso sa stáva krehkejším

Kontakt